MOMPANEL


To do or not to do: shoppen speciaal voor de feestdagen?

In de rubriek Mompanel vragen we iedere editie drie moeders naar hun mening rondom een bepaald onderwerp. Dit keer leggen we ze drie stellingen voor in het kader van de feestdagen.

Het Mompanel

Eefke Nieuw

Dochter Iza (4) | Momlife | Kindermode liefhebber | Triagist/doktersassistente

Maike van Dijk

Dochters Isolde (6) en Cato (4) | Sustainable moederschap | Wetenschappelijk onderzoeker

Rosa van Manen

Zoon Elliot (5), dochter Lauren (3) | Health addict | Verpleegster

Stelling 1

“Met de feestdagen pak ik uit! Ik shop traditiegetrouw een feestelijke outfit voor mijn kids, wij mooi, zij mooi!”

Eefke: "Ik ga niet persé op pad, maar mocht ik een kek jurkje of iets anders leuks tegenkomen neem ik het waarschijnlijk toch wel mee. Iza heeft al zoveel leuks. Wel zorg ik ervoor dat ze tijdens de feestdagen een van de leukste outfits uit d’r garderobe aanheeft."

Maike: "De feestdagen horen feestelijk te zijn! En daar mag een feestelijke outfit niet bij ontbreken. Dit jaar maak ik zelf de feestrokjes voor mijn dochters van lapjes die ze zelf op de lapjesmarkt hebben uitgekozen. Kortom: veel glitters, velours, kraaltjes en bonte kleuren."

Rosa: "Meestal hebben de kinderen wel een feestelijke outfit in de kast hangen maar betrap ik mezelf erop dat ik in de winkels blijf kijken naar iets leuks voor de kerst. Wel moet ik rekening houden met de mening van kids want zit het niet lekker of vinden zij het niet mooi dan trekken ze alles weer uit."

Stelling 2

“Oud en Nieuw is voor ons een familiefeestje. Ik zorg ervoor dat de kids hoe dan ook om 12 uur wakker zijn om af te tellen en vuurwerk te kijken”

Eefke:"Oud en Nieuw vieren we dit jaar met vrienden en de kinderen. De kids blijven langer op dan gebruikelijk maar halen 12 uur niet. Als ze wakker worden van het vuurwerk is dat gezellig, maar als ze blijven slapen vind ik dat ook meer dan prima."

Maike: "Oud en Nieuw is voor ons een zoektocht naar gezelligheid zonder vuurwerk. Mijn man heeft een hekel aan vuurwerk omdat dieren er bang voor zijn en omdat het ons milieu vervuilt. Ik geef hem gelijk, maar ik kan mijn kinderherinneringen aan hoe prachtig ik al dat kleurenspektakel in de lucht vond toch niet helemaal onderdrukken."

Rosa:"De kids lopen meestal wel tot laat op de avond rond want die twee houden wel van een feestje! Lauren slaapt in de middag nog extra. Het is voor mij zeker geen must om ze om 12 uur erbij te hebben, maar als ze het graag willen maak ik ze wakker. Hebben ze geen zin op dat moment dan draaien ze zich wel weer om."

Stelling 3

“Ik vind de kerstdagen één groot feest. Meestal zijn we vanaf kerstavond tot en met 'derde kerstdag' druk met vrienden en familie en ik vind dat heerlijk”

Eefke: "Kerst vind ik inderdaad erg gezellig, maar ook heerlijk om met het gezin samen te blijven op minstens één van de dagen. Verder zien we wel wat het brengt, meestal een gezellige mix van vrienden en familie, verdeeld over de dagen."

Maike: "Ik kijk echt uit naar de kerstdagen. We vinden het heerlijk om familie bij ons thuis uit te nodigen en voor een goed gevulde tafel met zelfgemaakte lekkernijen te zorgen. Wat is er nou mooier dan op dit soort dagen te geven, gastvrij te zijn en dankbaar te zijn voor al het goede in je leven?"

Rosa: "Ik vind het gezellig om met vrienden en familie de kerstdagen door te brengen maar hierbij hou ik wel rekening met de kinderen. Als ze echt moe worden gaan we naar huis en anders nodigen we de mensen bij ons uit en kunnen ze zo nodig naar bed. Ook vind ik het leuk om iets te doen waar de kinderen ook van genieten zoals wokken of gourmetten."

Ook meedoen aan het MOMPANEL?Stuur dan een mailtje met wat info over jou en je gezin naar sarah@dressthekids.nl