EROP UIT!


Ho Ho Holidays! Dress the KIDS tipt leuke uitjes

Hij staat weer voor de deur: de kerstvakantie! Dat betekent veel family time, maar voor de kids zijn het soms ook lange dagen binnen. Onze tip: ga erop uit! Dress the KIDS tipt je de volgende dagjes uit..


Levensgrote kerststal

Grijp je kans om in de kerstvakantie voor de allerlaatste keer de grootste kerststal van Europa te bewonderen in Museumpark Orientalis in Nijmegen. Kinderen kunnen als een engeltje of herder door het levende decor lopen langs de dieren en verhalenvertellers. Ook is er een levensgroot zandsculptuur te zien. Er zijn allerlei leuke activiteiten voor kinderen te doen, zoals een lampionnenoptocht en een reuzeknikkerbaan. Daarnaast zijn er verschillende workshops te volgen, zoals sieraden maken en koekjes bakken. Kaarten voor volwassenen zijn € 9,50 en voor kinderen € 4,50.


Waan je in een sprookje

Dit jaar vindt de achtste editie plaats van ‘Sprookjes van de Haar’ in Kasteel de Haar in Utrecht. Tijdens de hele kerstvakantie wordt het eeuwenoude sprookje van Hans & Grietje bewerkt tot een eigentijdse belevenis voor het hele gezin. Kinderen kunnen deelnemen aan een ‘knibbel, knabbel, knuisje, kasteel’ speurtocht, krijgen de kans om het snoephuisje te bezoeken in het bos en kunnen genieten van een spetterende sprookjesshow op een bijzondere locatie. Kaarten voor kinderen kosten € 12,50 en voor volwassenen € 16,-..

.

Cool event

Op naar Scheveningen, maar niet voor een dagje strand! Op het Kurhausplein in Scheveningen kun je deze winter schaatsen op een overdekte ijsbaan van maar liefst 600 m2. Ook is er een ijssculpturen expositie te bewonderen. Het thema dit jaar is ‘Tales of Steam & Ice’: een op fantasie gebaseerde wereld die zich afspeelt in de 19e eeuw en de toekomst zoals men die toen zag verbeeld. Daarnaast kunnen kinderen vanaf 5 jaar naast de Pier van de Roetsjbaan glijden. Aftoppen doe je op een van de verwarmde terrassen. Warme choco met slagroom voor de kids en voor jou misschien een glühweintje? Het roetsjen kost trouwens maar € 3,50 en het bewonderen van de ijssculpturen in combinatie met toegang tot de schaatsbaan kost € 5.


Disney on Ice

De Jaarbeurs Utrecht opent deze kerstvakantie haar magische deuren voor de ijsshow Disney on Ice. Laat je kinderen op avontuur gaan met hun favoriete Disneyfiguren. Duik diep in de oceaan met Nemo en Dory, sluip over de savanne met Simba, Timon en Pumbaa en reis naar een winters droomland met Elsa, Anna en Olaf van Frozen. De bekende figuren schaatsen van 22 tot en met 30 december rondjes door de Jaarbeurs. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 23,50.

Naar het circus!


Het oudste kerstcircus van Nederland is weer terug van weggeweest! Tussen 22 en 30 december kun je dit jaar voor de 40e keer genieten van een show vol met spectaculaire circusacts. Kinderen kijken hun ogen uit bij het zien van de hilarische clowns, innemende dierennummers en luchtacrobaten van over de hele wereld. De show zit boordevol spanning, humor en sensatie. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf

€ 27,95