5 KINDERMODEVRAGEN AAN...

Annemieke & Cynthia van Lady Lemonade


Iedere editie strikt Dress the KIDS een modieuze moeder voor de rubriek ‘5 kindermodevragen aan…’. Deze keer spreken we met maar liefst twee moeders: Annemieke en Cynthia. Samen runnen zij de hippe mamablog Lady Lemonade.

Wat zijn je favoriete kindermodemerken?

Cynthia: "Ik ben dol op Scandinavische merken zoals het Deense Milk Copenhagen. Maar ook op het Nederlandse Moodstreet en Mingo Kids. Dat laatste merk is Nederlands, maar heeft Scandinavische roots."


Annemieke: "Ik ben vooral dol op stoere jeansmerken als Indian Blue Jeans, I Dig Denim, Scotch Shrunk en Molo. En wat ik dit seizoen zag van het relatief jonge label Street Called Madison vond ik ook te gek."


In welke winkel(s) shop jij het liefst de kleding voor jouw kids? Cynthia: "Mijn all time favorite winkel is echt de Zara. Ze hebben er leuke, betaalbare kleding en veel keuze. Ik vind het leuk om betaalbare kleding te mixen en matchen met merkkleding, waardoor er toffe outfits ontstaan"


Annemieke: "Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik niet meer zo heel veel in kinderkleding winkels kom. Ik shop de meeste kleding voor Finn en Charlie toch online. Vooral op Kixx Online, Orange Mayonnaise en de website van Scotch & Soda. Bij Scotch kom ik ook nog wel eens in de winkel. Ik vind het wel belangrijk stenen winkels te supporten, er verdwijnt al zoveel. Maar ik vind het voor kinderkleding lastiger om er te slagen."Welk stijltje vind je het leukst voor jouw kids?

Cynthia: "Reva, mijn oudste dochter is echt een klassiek meisje. Lekkere girly jurkjes en rokjes staan haar fantastisch. Lucy is ook dol op jurkjes, maar dan juist met een stoere touch. Zelf vind ik het ook wel eens leuk om mijn meisjes in een lekkere stoere skinny jeans te hijsen. Maar daar worden ze zelf niet altijd heel gelukkig van."


Annemieke: "Ik zie mijn jongens het liefste in een stoere outfit. Een mooie denim met een hoodie erboven. Of een stoere blouse met een tof shirt. En dan een paar sneakertjes eronder. Mijn jongens houden zelf ook van stoer, maar vooral van comfy kleding. Als ze alles zelf mochten bepalen, liepen ze iedere dag in een sweatpants met vest. Dus ik sluit altijd compromissen."

Winkel je samen met en voor de kinderen of beslis jij nog vooral?

"Nu onze kinderen ouder worden, willen ze vooral zelf bepalen wat ze dragen. We vinden het ook leuk om te zien hoe hun stijl zich ontwikkelt. Dus zelf kiezen mogen ze zeker. Met een beetje bijsturing van ons. Zodat ze niet iedere dag in joggingpak naar school gaan of op schoenen lopen die slecht voor de groei van je voeten zijn.


Hoeveel geef je per maand ongeveer aan kindermode uit?

"We denken rond de €100,-. Maar als we naar een nieuw seizoen gaan of de kids zijn toe aan een nieuwe maat, dan ligt dat bedrag zeker hoger. Een nieuwe winterjas of paar goeie schoenen hakt er wel in. Sinds de kinderen er zijn, geven we sowieso ineens meer kleedgeld uit aan hen dan aan onszelf."