5 HOTSPOTS IN..
Nijmegen


Plannen om een dagje te gaan shoppen, al dan niet met kids? Dress the KIDS tipt je iedere editie een fijne stad. Dit keer is dat Nijmegen, weliswaar de oudste stad van Nederland, maar zeker een héle hippe als het gaat om toffe lunchspots, unieke conceptstores, leuke musea en hele mooie winkels voor kinderen!


Wonder for Kids

Nijmegen was nog niet bekend met het fenomeen ‘hippe kinderwinkel’ tot Wonder op het toneel verscheen. Terwijl de kids schommelen achterin de winkel, spelen op de Wobbel of buiten met de zandtafel in de weer zijn kun jij rondneuzen tussen de kleding, schoenen, speelgoed, interieurspulletjes en kraamkado’s. Het interieur van de winkel zelf is overigens ook erg Insta-waardig!


Credible

Eten, drinken en slapen, dat doe je bij op deze inspirirende plek in het centrum van de stad. In Credible zitten hotelgasten zij-aan-zij met flexwerkers, late ontbijters tussen de vroege avondeters en gezinnen tussen verliefde stellen en concertgangers. Eenmaal binnen bestaat het gevaar dat je lang blijft hangen, want de sfeer, het personeel en het menu zijn in-credible!


GAEV

GAEV klinkt niet alleen GAAF maar heeft daarnaast ook de Deense betekenis, STOER! De winkel verkoopt stoere kinderspullen die net wat anders zijn dan doorsnee. Naast het eigen label GAEV verkoopt de winkel ook mooie kledingmerken voor baby's en kinderen tot en met 12 jaar.


Het Honigcomplex

Een klein stukje buiten het centrum (maar met voldoende parkeerplaatsen) vind je de oude Honig fabriek, een culturele hotspot aan de Waal. Drink koffie bij First things First, lunch of dineer bij de Meesterproef of pak een zelfgebrouwen biertje met hamburger bij Stoom beer & food. Neem de kids gerust mee, want die vermaken zich prima hier!

De Engelbewaarder

Een speelgoedparardijs in de mooiste en leukste winkelstraat van de stad: de LangeHezelstraat. Bij de Engelbewaarder kom je ogen te kort, overal om je heen vind je mooie spullen. De winkel heeft veel houten speelgoed, maar ook kunstof speelgoed van ‘het goede soort’. Je krijgt er ook goed advies over speelgoed dat bij de leeftijd en ontwikkeling van je kind past.


Bairro Alto

Koffietijd? Ga naar Bairro Alto, verscholen achter de Grote Markt. Hier ruikt het iedere dag weer naar verse koffie en taart. Een heerlijke plek om even de drukte te ontvluchten en op te laden voor de volgende ronde.