WINTERJASSEN TOP 12


Het shoppen van een winterjas voor je kids is geen gemakkelijke opgave. Allereerst is kiezen tussen al dat moois natuurlijk al een uitdaging, en vervolgens moet je nog kiezen voor de juiste mix tussen functionaliteit en uiterlijk. Maar niet gevreesd, wij hebben vandaag onze top 12 favoriete winterjassen voor je uitgekozen én wat aandachtspuntjes op een rijtje gezet!

Bij het kopen van een winterjas voor je kids, zijn een aantal dingen belangrijk om in de gaten te houden, sommige tips zijn meer voor de hand liggend dan andere, maar dit zijn onze belangrijkste aandachtspunten:


1. Waterdicht. Hoe leuk die schattige teddy jas ook is, als hij geen waterdichte voering heeft, is hij misschien wat minder geschikt als 'hoofd'winterjas. Maar als jas voor 'erbij' kan het natuurlijk wel!


2. Armen in de lucht. Wanneer je je kids hun nieuwe winterjas laat passen, laat ze dan hun armen in de lucht steken. Kinderen zijn beweeglijk, en je wilt natuurlijk niet dat ze met een blote onderrug rondlopen. Als de jas nog steeds alles goed bedekt als ze hun armen omhoog hebben, dan zit je goed!


3. Groeispurt. Meisjes krijgen tussen hun 10e en 14e meestal een groeispurt en voor jongens is dit meestal ergens tussen 13 en 16 jaar. Is je zoon of dochter al een tijdje niet meer heel veel gegroeid? Dan is de kans groot dat er een groeispurt aan zit te komen. Dan is het misschien handig om of nog even te wachten met het aanschaffen van een nieuwe winterjas, of eerst nog even voor een budget versie te gaan en nog even af te wachten.

4. Lengte. Vooral voor de meiden is een langere jas natuurlijk erg cool, maar denk van te voren goed na of dit bij je dochter past. Is ze altijd heel erg actief, rent en springt overal op en over, dan is een lange jas misschien niet zo'n goede keuze.


5. Keuzehulp. De winterjas moet natuurlijk straks iedere dag aan, dus om drama's in de ochtend te voorkomen is het bij het kiezen van een winterjas misschien wel handig om je zoon of dochter mee te laten beslissen. Dit is natuurlijk altijd leuk, maar voor een winterjas misschien wel extra belangrijk.


6. Twee jassen. Overweeg om twee jassen aan te schaffen als je budget dit toelaat. Ééntje voor de herfst en het voorjaar en één échte winterjas. Zo zit je in het voor- en najaar niet steeds te dubben of je wel of niet de winterjas aandoet. En zitten je kids niet vast aan dikke, véél te warme jas als ze in de herfst lekker buiten aan het ravotten zijn.

MEISJES TOP 6

Vingino

€99,99

Mini Rodini

€179,00

Soft Gallery

€121,00

Popupshop

€139,00

Ammehoela

€59,99

Chaos and Order

€89,95

BOYS TOP 6

Retour

€79,99

Mini Rodini

€179,00

Babyface

€54,95

Mini Rodini

€139,00

Sometime Soon

€140,00

Indian Blue Jeans

€119,95