KINDERMDODE IN HET BUITENLAND

Annebeth in Barcelona


Annebeth Vis woont sinds 2002 in Barcelona. Ze werkt als auteur van reisgidsen en journalist en daarnaast is ze mede-eigenaar van de zaak die haar man runt, de Argentijn Ramiro Sobral, El Ciclo, midden in het centrum van de stad. Voor El Ciclo organiseert ze fietstours door de stad. Sinds 2015 is ze moeder van dochter Olivia (3). Haar tips voor Barcelona met kinderen deelt ze op haar eigen website.


Kindermode in Barcelona, is dat nou echt anders? Annebeth vertelt ons haar ervaringen!

Welke Nederlandse merken mis jij echt?

Eigenlijk niets, want ik ben niet bijzonder goed op de hoogte van merken in Nederland, omdat ik al lang in Barcelona woon. Ik geef toe dat ik toen mijn dochter net werd geboren, wel de HEMA miste, met z'n fijne rompers en makkelijke en betaalbare kinderkleding. Maar na een paar maanden werd hier het eerste HEMA-filiaal geopend en kan ik dus gewoon in eigen stad terecht!

Merk je veel verschil met kindermode in Nederland?

Ik vind het vooral opvallend dat in Spanje echte 'traditionele' kinderkleding nog veel wordt verkocht én dus gedragen. Zachtroze en babyblauw met strikjes, kraagjes etc. Kleren die voor mij echt ouderwets zijn, zijn hier heel normaal. Wat je ook veel ziet: meisjesbaby's met oorbelletjes en zo'n grote strik op hun hoofd. Of jongetjes met nette korte broeken (beige) en kniekousen (donkerblauw). Heel keurig. Kleding die je in de kerk verwacht. Volgens mij is dat in Nederland toch een stuk minder...

Welke merken in Spanje vind je juist heel erg leuk?

Limobebe is een ontzettend leuk merk voor basics, dat zijn oorsprong heeft in Barcelona. Ook een erg leuk merk is Búho, fijne kwaliteit, niet al te felle kleuren (ik hou juist wel van minder opvallende tinten, grijs, donkerblauw etc.). En Tinycottons, dat ik laatst ook in Nederland ergens tegenkwam. Picnik Barcelona heeft ook gave, wat stoerdere kleding.


Hoeveel geef je gemiddeld per maand aan kindermode uit?

Weinig. Ik hou het niet bij, maar veel zal het niet zijn. Ik krijg veel van vriendinnen met al oudere dochters en vaak krijgen we ook kleding kado, bijvoorbeeld van opa en oma. Als ik iets koop, probeer ik meestal in de uitverkoop leuke dingen te scoren.


Koop je liever online of in de winkel?

Nog altijd liever in de winkel. Omdat ik veel kleding krijg, zijn het meestal impulsaankopen, dingen die ik écht moet hebben (of mijn dochter in dit geval). Ook vind ik het makkelijker om de maat goed in te schatten als ik het kledingstuk zie.


Koop je ook nog wel eens kindermode bij Nederlandse webshops?

Heel af en toe wel, maar eigenlijk nooit voor mijn eigen dochter. Soms heb ik een kadootje nodig, bijvoorbeeld bij een geboorte of verjaardag. Dan is zo'n webshop wel heel handig en hoef ik niet te wachten tot ik diegene weer zie!