BEHIND THE SCENES
Marleen van Snoozebaby

Marleen Rameckers startte 13 jaar geleden haar merk Snoozebaby. Haar vroeggeboren zoontje had het KISS syndroom en ze merkte dat zachte materialen en labels een kalmerende werking hadden op hem. Ze ging ermee aan de slag en het bleek een groot succes. Inmiddels worden de fijne producten van Snoozebaby in ruim 450 winkels in 30 landen verkocht! Hoe houdt Marleen het hoofd koel met al die ballen die ze hoog moet houden, welke dromen heeft ze nog en nog veel meer; ze vertelt het allemaal in een openhartig interview met Dress the KIDS!

Hoe ben je met Snoozebaby gestart?

Snoozebaby is gestart vanuit een behoefte aan mooie producten met een hoog knuffelgehalte en functionaliteit. Die functionaliteit zit hem in de labels die kindjes helpt hun fijne motoriek te ontwikkelen en kindjes te laten ontspannen. Als ze met de labeltjes spelen worden ze rustig. Dit concept was nog niet op de markt en we hadden direct een vliegende start..


Welke toekomstdromen heb je nog voor Snoozebaby?

Graag zou ik steeds weer nieuwe producten ontwikkelen die vernieuwend zijn qua print en materiaal. We zijn nu bv met een voedingskussen bezig die ook weer lekker functioneel is. Bovendien zijn we met een mobiel voor in de box bezig die we graag met lokale partners willen ontwikkelen. Onlangs hebben we ook een nieuwe deken serie geïntroduceerd met een mooie print die heel betaalbaar is. Het merk moet toegankelijk zijn voor de mid to high end markt. Onze vier seizoenen slaapzak en onze drager zijn heel goed ontvangen en daar komen nog meerdere line extensies op.


Ondernemen en moederschap, is het voor jou moeilijk om dit te combineren?

Voor mij is het niet moeilijk, maar met een gezin met vier kinderen moet ik wel prioriteiten stellen. Even koffie drinken met vriendinnen is er helaas niet vaak bij, als ik niet werk wil ik bij mijn kinderen zijn. Sociale dingen komen wel weer als de kinderen groter zijn en mij minder nodig hebben. Ook heb ik geleerd heel efficiënt met mijn tijd om te gaan. Als de kindjes even spelen of mijn aandacht niet nodig hebben, kan ik direct schakelen en een aantal dingen van mijn things to do lijst afwerken (zo’n briefje ligt standaard op het aanrecht of op een bureau)

"Vrijdagmiddag is heilig, dan ben ik helemaal beschikbaar voor spelletjes, speelafspraken of bakexperimenten."

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

Elke ochtend kunnen we met elkaar ontbijten, ook op schooldagen. Er zitten er twee op de middelbare school en zij gaan vroeg op pad, de twee kleintjes kunnen mijn man en ik zelfs vaak samen naar school brengen. Ons kantoor ligt recht tegenover ons huis dus reistijd hebben we bijna niet. Tijdens het inkoop seizoen spring ik snel in de auto en leg mijn bezoeken af. Nu ben ik collectie aan het inverkopen voor zomer 2019 bijvoorbeeld. Vrijdag is mijn vrije dag, dan sport ik in de ochtend en ben ook taalcoach dus spreek ik af met Thiviya een vrouw uit Sri Lanka die ik help de Nederlandse taal machtig te worden. Dan heb ik nog even een paar uurtjes om wat mails weg te werken en telefoontjes te plegen, maar vrijdag middag is heilig, dan ben ik helemaal beschikbaar voor spelletjes, speel afspraakjes of bak experimenten


Wie is een grote inspiratiebron voor jou?

Mijn vader, hij heeft het met zijn gezond boeren verstand heel ver geschopt. Er is niet zoiets als succes, iedereen is gelijk en we zullen onszelf elke keer weer moeten uitvinden en verder ontwikkelen. Dat is een uitdaging, maar de markt verandert steeds sneller. Nieuw blijft steeds korter nieuw en dit vergt een hoge mate van creativiteit. Mijn vader heeft ook altijd een eigen zaak gehad en bedacht ook steeds nieuwe dingen. Zo heeft hij een plantage gekocht in Costa Rica en Australië om eigen zaden te ontwikkelen en zo minder afhankelijk te zijn van toeleveranciers. Een grote uitdaging, enorme leerschool, maar hij heeft het wel gedaan. Als ik met hem spreek heeft hij nog steeds zulke mooie verhalen en voorbeelden van hoe hij het vroeger aanpakte. Dit is voor mij heel waardevol, want ook al is de branche heel anders de dynamiek is heel vaak hetzelfde.


Welk advies zou je aan andere ondernemende moeders willen meegeven?

Een goed advies is maar 20% van het uiteindelijke resultaat, weet niet of dit heel bemoedigend is, maar ik hoor vaak mensen die voor zichzelf willen beginnen omdat ze iets goeds hebben bedacht. Uiteindelijk komt het aan op een enorm portie doorzettingsvermogen. Dit kan naar je kinderen overigens wel een heel goed signaal zijn. Zo hoorde ik mijn zoon eens zeggen: als ik iets super moeilijk vind op school, kijk ik maar naar jullie en denk ik, jullie gaan ook altijd door ook als het lastig is. Dit is het mooiste compliment dat je als ouder kunt krijgen!